Hospice WVO zorg

Liefdevolle zorg

In het hospice Ter Reede in Vlissingen is plaats voor zeven gasten. Voor mensen die te horen hebben gekregen dat het einde van hun leven nadert en niet thuis kunnen of willen sterven. Het hospice geeft ze een plek waar warmte, aandacht en liefdevolle zorg is. Ook voor hun naasten. Hospice Ter Reede is onderdeel van WVO Zorg.

Verblijf in het hospice 

Alle gasten hebben een eigen privékamer. Een plek die in te richten is met spulletjes van thuis en waar bezoek welkom is. Een verblijf in het hospice kan een tijd zijn waar je nog even met iemand wilt praten. Waar je samen wilt lachen of huilen… In het hospice is daarvoor alle ruimte, privacy en tijd. De medewerkers en vrijwilligers van het hospice zijn er om te zorgen, om pijn te helpen bestrijden, te praten en  gasten en hun naasten in alles bij te staan. Gasten en naasten kunnen gebruik maken van de algemene faciliteiten van Ter Reede zoals de Brasserie en de grote binnentuin. Ook kunnen naasten op de kamer van hun familie blijven slapen. Er zijn daarvoor koppelbedden. Juist in de laatste levensfase is contact heel belangrijk en we doen er alles aan om dat voor iedereen zo makkelijk mogelijk te maken.  

Nieuw hospice

Hospice Ter Reede is een geheel nieuw gebouwd hospice en is eind 2021 in gebruik genomen. Een hospice waar gasten en hun familie en geliefden alle ruimte hebben. Zo is er voor alle gasten een fraai ingerichte eigen zit-slaapkamer met volop privacy. Elke kamer heeft een zithoek, pantry met koelkast en een eigen douche en toilet en is van alle gemakken voorzien: een hoog-laag bed, wifi en een televisie. Er is een gemeenschappelijke huiskamer en keuken waar iedereen gebruik van kan maken. Ook beschikt het hospice over een ontmoetingsruimte: een ruimte waar familie zich kan terugtrekken of kan overleggen met bijvoorbeeld een arts.  

Meer informatie 

Kijk op de website hospicevlissingen.nl voor meer informatie en een impressie van het hospice Ter Reede.